Blancolån upp till 600 000 kr utan säkerhet

Hitta och jämför bästa blancolån på marknaden enkelt och smidigt direkt online. Vi jämför blancolån upp till 600 000 kr hos dussintals banker och låneinstitut online. Välkommen inte för att hitta det bästa blancolånet för just dig idag till bästa räntan.

Vad är blancolån?

Blancolån är ett lån utan säkerhet, detta betyder att du inte behöver ställa något objekt av värde bakom lånet, objekt som i form av exempelvis bostad. Det finns måna banker som beviljar blancolån till konsumenter idag. Lånebeloppet varierar kraftigt beroende på långivare, men uppgår som mest till 600 000 kronor helt utan säkerhet. Därefter kräver banken en form av säkerhet för att backa upp lånet då beloppet blir högre och därmed mer riskfyllt. 

Du kan som minst låna 1000 kr med ett blancolån eller som det även också kallas, ett sms lån eller snabblån. Det finns ingen fast räntesats för blancolånet, detta på grund av att den är individuell och kan erbjudas från 2,95% till den person med rätt förutsättningar. Löptiden sträcker sig oftast mellan allt från 1 månad till 20 år.

Blancolån utan uppläggningsavgift

Hos vissa banker kan du ta ett blancolån utan avgifter som bland annat uppläggningsavgift, avi-avgifter samt andra avgifter. Detta är egentligen en produkt av konkurrens, där långivare försöker locka kunder. Vilket vi anser är en helt klar faktor att ta i anseende till när du är ute efter att ta ett förmånligt blancolån.

Det finns två olika sätt att betala tillbaka ett blancolån: rak amortering eller annuitet. Blancolån med rak amortering innebär att den ursprungliga skulden delas med det antal amorteringstillfällen som avtalats. Vid varje amorteringstillfälle skall detta belopp – amorteringen – erläggas. Förutom amorteringen betalar du även ränta. Räntan beräknas på restskulden av ditt blanco lån.

Eftersom amorteringsbeloppet är konstant hela kredittiden och räntan successivt minskande, kommer ett blancolån med rak amortering att kosta mindre för varje amorteringstillfälle.

Annuitet

Den andra modellen för återbetalning av blancolån kallas annuitet. Här räknar man fram ett belopp – annuiteten – som, om det betalas vid varje amorteringstillfälle, räcker till både ränta på restskulden och en amortering så att lånet är slutbetalat vid kredittidens slut. Flertalet kreditavtal medger emellertid att kreditgivaren ändrar storleken på räntesatsen av blancolånet och så sker också normalt på lån som löper över flera år.

Vid modifikation av räntesatsen kan kreditgivarna sköta återbetalningen på två grundläggande sätt, konstant eller förändrad annuitet. Hoppas att denna artikel om blanco lån och blancolån hjälpte dig och att du fick ökad kunskap som ämnet.

Bästa blancolån

Genom att använda dig av den tjänst vi erbjuder kan du på ett enkelt sätt hitta det bästa blancolånet för just dig efter dina enskilda premisser. Detta låter kanske lite tvetydigt men vad vi menar med detta är att alla personer har olika förutsättningar till att få ett blancolån överhuvudtaget. Exempelvis har vissa personer betalningsanmärkningar, är under 20 år, har en låg årsinkomst etc.

Dessa personer kommer inte att få ett lika bra lån som den person som är gift, är över 25 år och har en stark ekonomi utan anmärkningar. Av den anledningen har de inte samma förutsättningar. Men det som du kan ta reda på, som även vi hjälper dig med är att hitta det bäst blancolånet för just dig.