Jämför alla bästa kreditkort

Jämför alla bästa kreditkortet
 

Det är inte lätt att kunna välja vilken typ av kreditkort man ska ha när det är dags att skaffa sig ett. Men det som är gemensamt för alla kreditkort är att kortet är knutet till en kredit istället för ett vanligt bankkort. Detta innebär att man har blivit godkänd för en viss summa pengar som man kan utnyttja när man skulle behöva dem.

Därefter kan det skilja sig mellan kreditkorten om man betalar en viss ränta när man använder sig av en summa av sin kredit. Det finns även kort som är helt utan räntan. Oftast betalar man av på sin kredit vid varje månadsslut, men bara om man har utnyttjat kreditkortet för inköp.

Vad är kostnader på kreditkortet?

När det är dags för att göra sitt val av kreditkort gäller det att göra en research innan och komma fram till vilken typ av kort som passar bäst för behovet. En av de viktigaste sakerna man bör tänka på är att göra en jämförelse över vilka kostnader det är på räntan.

Sedan tittar man på vilken avgift kreditkortet har varje år, en så kallad årsavgift. Utöver dessa kostnader kan det tillkomma avgifter vid uttag och om man använder sig av kreditkortet i ett annat land kan det komma ett tillägg för att omvandla valuta.

Olika kreditkort

Det är frågan om vilket behov man har när det är dags att använda sig av sitt kreditkort. Är det för att det ska vara som en buffertsumma, om det skulle hända något oförutsett eller är det för att ha ett kort som fungerar extra säkert för att göra köp utomlands.

Något som också är vanligt när ett val ska göras av vilken typ av kreditkort man ska ha, är att på vissa kort få användaren en speciell bonus och andra förmåner. Denna bonus kan sedan omvandlas för att kunna få vissa rabatter vid inköp eller rent av få billigare flygresor.

Var fjärde svensk sparar inte pengar

En undersökning SBAB (www.sbab.se) gjort visar att var fjärde svensk inte sparar pengar utan lever månad för månad. Oftast är det även tomt på kontot några dagar innan löning. Det är inte konstigt att vi i Sverige har ett så pass utvecklat lånesystem där risker kalkyleras väl.
I många andra länder kan man knappt låna pengar idag om man inte redan är förmögen. Vi har goda förutsättningar att låna pengar i Sverige idag då vi har ett utvecklat kreditsystem och många års erfarenhet av att hantera och erbjuda konsumenter att låna pengar utan säkerhet idag.

Nu kan man även idag låna pengar enkelt och säkert med BankID direkt via internet så att man inte måste skicka avtal fram och tillbaka. Utvecklingen går framåt dagligen och nya aktörer specialiserar sig på att underlätta ledtid från ansökan till pengar på kontot. Aktörer som bland annat BankID och Trustly som ligger bakom direktutbetalningar in på kontot.

Nätverk

Nätverk När det gäller kreditkort bör man även tänka på vilket nätverk det tillhör. Detta betyder att det finns vissa kort som bara fungerar i vissa affärer medan andra kreditkort kan användas över hela landet och till och med fungerar runt om i hela världen.

Största kreditkorten

De största kreditkortsnätverken som finns är:

  • VISA
  • Mastercard
  • Diners Club
  • American Express

Diners Club och American Express kreditkorten har visa begränsningar, men däremot VISA och Mastercard fungerar på de allra flesta platser runtom på jorden. Har man en livsstil som inkluderar många resor är nätverken med VISA och Mastercard att föredra.

Kredittid

Kredittiden kan skilja sig åt mellan de olika kreditkorten och det betyder att man har olika tid på sig att betala den summa som man har utnyttjat på sitt kort. Den vanligaste tiden är att man har 30 dagar på sig. Det finns dock kreditkort som man kan få en förlängd kredittid på också och då upp till 60 dagar, vilket kan vara praktiskt om man är på resande fot mycket.

Till sist är det behovet man har av sitt kreditkort som avgör vilken typ av kort man väljer!