Låna pengar med betalningsanmärkning utan säkerhet

Som du säkert känner till så försvårar en betalningsanmärkning möjligheterna att bli beviljad ett lån vilket kan vara väldigt frustrerande när man är i behov av att låna pengar. Dock är det långt ifrån en omöjlighet att få ett lån, här nedan berättar vi om hur man går tillväga för att låna med betalningsanmärkning. Samt vad man bör tänka på innan man skickar in sin ansökan.

För den som är i behov av ett lån kan det kännas hopplöst att bli bevilja ett lån om man dragit på sig en betalningsanmärkning. Anledningen är att många kreditgivare ser betalningsanmärkningen som en indikation på att man inte är kreditvänlig och det är inte helt ovanligt att kreditgivare avslår alla låneansökningar från personer med betalningsanmärkningar. Hur ska man då gå tillväga för att bli beviljad ett lån trots en anmärkning?

Lån med betalningsanmärkning utan säkerhet

De flesta kreditgivare finns numera på webben vilket gör det lättare än någonsin att skicka in en låneansökan. Dock kan det variera kraftigt mellan lånen från de olika kreditgivarna vilket gör att man bör vara försiktig med vem man lånar pengarna av så man inte upptäcker i efterhand att lånet blev betydligt dyrare än vad man först trott.

Jämför lån med betalningsanmärkning

Med tanke på antalet kreditgivare som finns idag kan det kännas som ett stort projekt att jämföra de olika lånen hos kreditgivarna för att få sig en uppfattning av vilket utbud som finns. Som tur är finns ett flertal jämförelsesidor som gör detta åt sina besökare vilket innebär att det enda man behöver göra är att jämföra lånen utifrån sina egna värderingar. När man väl hittat ett passande lån, klickar man sig enkelt vidare till kreditgivarens hemsida och ansöker om lånet.

Låna mycket pengar trots betalningsanmärkning

Att låna stora belopp är alltid ett stort beslut eftersom lånet kommer ha en stor påverkan över ekonomin en lång tid framöver. Detta blir extra viktigt när man har en betalningsanmärkning eftersom man generellt sett får en högre ränta än en person utan betalningsanmärkning. Även små procentsatser kan i slutändan spara låntagaren tusenlappar, speciellt om man ansöker om ett bil eller bolån.

Det går att optimera sina chanser att få en så låg ränta som möjligt genom att vara väl förberedd innan man skickar in sin ansökan. Här nedan kan du se en checklista på de saker som vi anser förbättrar dina chanser att få en bättre ränta:

  1. Jag har jämfört lån hos olika kreditgivare.
  2. Jag är tydligt informerad om hur mycket lånet kostar.
  3. Jag har en fast inkomst så jag kan betala tillbaka lånet.
  4. Jag vet vad konsekvenserna kan bli om jag inte betalar tillbaka lånet i tid.
  5. Jag har ordnat upp min ekonomi för att öka mina chanser att få en så låg ränta som möjligt.

Bra att tänka på

Glöm inte bort att försöka betala av ditt lån så fort som möjligt. Det är mycket möjligt att din ekonomiska situation blir bättre under lånetiden. Försök då att öka på amorteringen så att du blir av med ditt lån. Eftersom man har en högre ränta när man lånar med betalningsanmärkning så är det att föredra att betala tillbaka så fort som möjligt.

Dock tar vissa kreditgivare ut en avgift för de personer som vill lösa sina lån i förtid, eftersom banken förlorar pengar i utebliven ränta. Detta är något man bör väga in när man ska välja vilken kreditgivare man ska låna av, framför allt om det rör sig om större belopp där lånet påverkar hushållets ekonomi en lång tid framöver.

Låna pengar enkelt idag genom en låneförmedlare

Genom att ansöka om att låna pengar genom en låneförmedlare, får du inte bara bästa och snabbast möjliga service. Du säkerställer även att du får svar från flera långivare med en och samma ansökan och UC, du står på så sätt fritt till att välja det lån som är bäst lämpat för din privatekonomi. Det kan också vara skönt att veta att alla ansökningar görs helt utan förpliktelser.

Det är således fritt fram att ansöka om att låna pengar utan säkerhet idag, även om du i slutändan väljer att inte ta emot det. En annan fördel genom att gå genom en förmedlare är att du inte behöver vara alltför insatt i ämnet och branschen (vilket dock är att föredra att vara). Dessa förmedlare är experter där de även tillhandahåller vägledning tips under hela ansökningsprocessen från ansökan till erhållet lån.

Summering av att ta ett lån trots betalningsanmärkning

När du ska låna med betalningsanmärkning är det viktigt att ha en välskött ekonomi, det är också viktigt att ansöka hos flera banker så att man kan jämföra de olika lånelöftena man får, så man kan ta det som passar bäst. Detta gäller även så kallade sms-lån där den effektiva räntan är mycket hög. Det går alltså att spara tusenlappar även på smålån.

Det gäller även att så fort som möjligt försöka betala tillbaka lånet när man lånar med betalningsanmärkning. Anledningen är helt enkelt för att räntan är högre än ett vanligt lån och du minskar ju dina utgifter när du betalar tillbaka på dina lån.

Mindre lån som sms lån och snabblån med anmärkning

För den som har dragit på sig en betalningsanmärkning kan det vara knepigt att bli beviljad ett lån, så även om man vill ta ett såkallat smslån. Dock finn det en del aktörer som fortfarande lånar ut pengar till personer med betalningsanmärkning, frågan är bara vem som är bäst? När man ska ta ett smslån med betalningsanmärkning så är det viktigt att göra en grundlig research innan man bestämmer sig för vem man ska låna av.

Anledningen är att trots att det oftast inte handlar om några stora summor så kan det skilja tusenlappar mellan de olika lånen. Oftast är det aviavgifter och uppläggningsavgifter som låntagaren inte har räknat med och därför blir lånet ibland dyrare än vad man först hade räknat med.

Att tänka på vid snabblån och smslån med betalningsanmärkning

Har man en betalningsanmärkning gäller det att ha betalat av den skuld som gjort att man dragit på sig betalningsanmärkningen. Har man kvar skulden hos kronofogden försvårar det betydligt att bli beviljad ett nytt lån. Man bör även jämföra olika lån från olika kreditgivare för att bilda sig en uppfattning av utbudet av de lån som finns tillgängliga för personer med betalningsanmärkningar.

Antingen kan man gå in på varje kreditgivares hemsida eller så tar man hjälp av en tredjepart likt den här sidan. Dock bör man vara försiktig och alltid dubbelkolla lånevillkoren innan man skickar in sin ansökan. Anledningen är att kreditgivaren kan ha uppdaterat sina lånevillkor.

Låna enkelt

Själva låneprocessen kan skilja sig någon från kreditgivare till kreditgivare men oftast är det samma process. Man börjar med att välja lånebelopp och återbetalningstid för att sedan fortsätta fylla i de uppgifter som kreditgivaren behöver för att kunna behandla låntagarens ansökan. När man skickat in sin ansökan görs en kreditupplysning, något som alla kreditgivare måste göra enligt lag.

Dock har fler och fler kreditgivare gått över till Creditsafe istället för klassiska UC vilket gör att kreditupplysningen inte syns för andra kreditgivare. Efter det får man oftast svar inom ett par minuter. Sedan beror det lite på vilken kreditgivare man lånar av men oftast har man pengarna på kontot samma dag, ibland inom ett par timmar.

Att tänka på innan ansökan av sms lån med anmärkning

Se till att skulden till kronofogden som orsakade betalningsanmärkningen är betald innan man ansöker om det nya lånet. Jämför sedan lån från olika kreditgivare för att få ett bättre utbud av lån och förhoppningsvis hitta ett som passar just sin ekonomi. Det är även viktigt att se till att vara säker på att kunna betala tillbaka lånet för att inte försämra sin ekonomi ytterligare genom en ny betalningsanmärkning.