Låna utan kreditupplysning hos UC

Idag finns det en lag i Sverige som gör att alla kreditgivare måste ta en kreditupplysning på personen som ansöker om lån innan man beviljar lånet, detta har resulterat i att det har blivit svårare att ansöka hos flera olika kreditgivare för att på så sätt jämföra olika låneerbjudanden. Som tur är finns det kreditgivare som använder sig av andra aktörer än UC så att kreditupplysningen inte syns för andra kreditgivare.

Jämför lån utan UC

Innan varje lån godkänts gör kreditgivarna en kreditupplysning, något som är ett måste enligt lagen. Genom att göra en kreditupplysning ser kreditgivaren eventuella betalningsanmärkningar, skulder och inkomster och kan på så vis göra en bedömning huruvida de ska låna ut pengarna till personen eller inte.

Eftersom alla kreditgivare ska göra en kreditupplysning försvårar det möjligheten att skicka in en ansökan till flera olika långivare för att på så sätt jämföra låneerbjudanden utan att det syns när kreditgivarna gör en kreditupplysning via UC. Som tur är finns det lösningar på dessa problem. Antingen så lånar man pengar av en aktör som använder en annan kreditupplysning än UC och som håller informationen dold för andra kreditgivare.

Eller så tar man hjälp av tredjepart som gör låneförfrågningen åt sina kunder genom att skicka låneansökan till flera olika kreditgivare för att på så sätt få ett större utbud av lån att välja mellan. Fördelen med detta är att de oftast bara krävs en kreditupplysning, jämför med om låntagaren själv ansöker till alla bankerna som i sin tur gör varsin kreditupplysning på låntagaren.

SMS låna utan kreditprövning hos UC

Som du säkert har förstått så gäller detta även smslån vilket gör att för att undvika att din låneansökan registreras hos UC så kan man som sagt låna pengar av aktörer som använder sig av andra kreditupplysningar. Oftast står detta tydligt på Kreditgivarens hemsida huruvida de erbjuder lån utan UC eller inte.

Notera att det oftast är samma ansökningsprocess som vid ett vanligt smslån, den enda skillnaden är att kreditupplysningen görs via en annan aktör. Detta göra att man kan ta snabblån utan UC och de flesta kreditgivare som erbjuder smslån utan UC betalar ut pengarna inom ett par dagar, vissa till och med inom ett par timmar.

Kreditupplysning enligt lag

För att summera det hela så finns det en lag i Sverige som gör att alla kreditgivare måste ta en kreditupplysning på låntagaren, men det måste inte vara via UC. Vilket gör att man kan ansöka om ett lån utan att försämra sina chanser att bli beviljad ett bolån eller annat viktigt lån. Kreditgivarna som erbjuder lån utan UC brukar skriva ut det tydligt på sina hemsidor. Förövrigt är låneprocessen förhållandevis lika som ett vanligt lån.