P2P-lån - Vi listar alla peer to peer lån

P2P-lån är något som blivit allt mer populärt på senare tid, att låna pengar av andra privatpersoner med ett peer to peer lån har visat sig vara fördelaktigt på flera sätt. Bland annat kan peer to peer låneföretag ofta komma att erbjuda en bättre ränta och villkor när du vill låna pengar idag. Välkommen in för att jämföra listan av P2P-låneföretag och hitta det bästa lånet anpassat för just dig.

Vad är P2P-lån?

P2P, som står för peer-to-peer, kanske inte låter bekant när man hör det första gången, men när man säger att det är ett så kallat person till person-lån blir det mer begripligt vad det handlar om. Många känner fortfarande inte till den här typen av lån, men det har blivit mer och mer vanligt de senaste åren. Skillnaden mellan ett vanligt banklån och ett P2P-lån är att vid det sistnämnda så är inte banken inblandad i lånet överhuvudtaget.

Vid den här typen av lån är det enbart privatpersoner som lånar och lånar ut. Har du ett större kapital liggandes på bankkontot som du istället vill ha ränta på, kan du välja att låna ut dessa via ett företag som förmedlar dem till en person som vill låna. Hur mycket man får tillbaka varierar beroende på vilket företag man väljer att samarbeta med, men man brukar i vanliga fall få en avkastning på 6 – 14 %.

P2P utlåning

Som tidigare nämnt kan även du investera i p2p utlåning – du lånar alltså ut dina pengar till andra privatpersoner och får betalt för det. Det positiva med p2p utlåning är att färre avgifter och kostnader som exempelvis kan tillkomma genom en bank, inte finns vid p2p utlåning. Det blir alltså i många fall billigare att låna med ett p2p-lån än utan.

De p2p-företag som sysslar med denna typ av lån har byggt sin verksamhet kring det digitala för att slippa bland annat personal vid hantering av bland annat ansökningar och dylikt. På så sätt kan kostnader som personal dras ned på och därmed erbjuda ett bättre lån till den som vill låna helt enkelt.

Peer to peer låneföretag

I dagsläget finns ett dussintal företag som sysslar med peer to peer lån idag. Trenden visar att fler företag kommer att tillkomma i och med den ökade populariteten kring denna nisch. Att låna genom peer to peer är egentligen att slå två flugor i en smäll. För den person som lånar kan man inte bara låna till en potentiellt bättre ränta än genom en bank, du bidrar även till att hjälpa de personer som lånar ut pengar genom peer to peer.

För personen på andra sidan kan en ökad användning av peer to peer lån bli ett tryggare val när denna vill investera i något som kan få pengarna att växa – utan att behöva vara allt för insatt i ämnet.