Jämför Sveriges bästa sms lån 2020

Sms lån, som även kallas snabblån, mikrolån, minilån och smålån i olika sammanhang – är den typ av krediter där låntagaren kan låna mindre belopp när det behövs ett tillfälligt tillskott i kassan. Den här typen av krediter är till för att ge konsumenter en möjlighet att jämna ut variationer i inkomstflödet för att kunna hålla en jämn konsumtionsnivå över tiden. Jämför alla sms lån för att hitta det bästa och billigast för just dig idag.

SMS lån är ibland den bästa lösningen

Sms lån är en bra och bekväm lösning om man har ordning på sin ekonomi men plötsligt råkat ut för en oväntad utgift. Då kan denna typ av lån användas för att skjuta upp kostnaden ett tag. Man måste dock ha koll på att man verkligen kan betala tillbaka lånet i tid, eller att man kan följa återbetalningsplanen. Missar man en betalning kan lånet bli betydligt mycket dyrare än man från början tänkt sig.

Så länge man planerat upp återbetalningen kan lånet med fördel användas i en akut situation, eller för att ge lite glädje i vardagen med kort varsel. Se bara till att tänka efter noga och eventuellt rådgöra med resten av familjen innan.

Skuldfällan

Många personer idag har erfarenheter med att vara skuldsatt med sms lån och därav förstår vi vikten av att tillhandahålla tydlighet och upplysningar. Personer har varit skuldsatt i flera år där det ena smslånet bytt av den andra. Vi hyser stor respekt för människor som befinner sig i ekonomiskt problematiska situationer och hoppas att du tänker till både en och två gånger innan du beslutar dig för att ta ett sms lån idag.

Sanningen är dock att ett sms lån kan vara en nödvändig eller fördelaktig utväg i många finansiellt akuta situationer. Vi bistår med en jämförelse av sms lån för att du ska kunna hitta det bästa alternativet för just dig till den billigaste räntan. Idag är även ansökningen förenklad så att alla personer ska förstå vad de ger sig in på hos smslångivare samt att detta sker friktionsfritt.

Jämför smslån enkelt och tryggt

Jämför smslån enkelt och trygg via oss idag. Vad betyder egentligen detta? Vad vi menar med att du kan jämföra smslån enkelt och tryggt hos är på grund av att samtliga smslångivare som vi listar är under tillsyn av Finansinspektionen. År 2018 tillkom det regler och riktlinjer för smslångivare som vill bedriva kreditförmedling på den svenska marknaden. Regler och riktlinjer som gör det säkrare och tryggare för dig som konsument att erhålla smslån idag, som bland annat att du aldrig kan betala mer än 2* lånat belopp. 

Vi hjälper dig att hitta sms lån som passar dig, med den lägsta räntan och de bästa villkoren. Vi har samlat alla populära smslångivare som ger lån på mindre summor som vi, tack vare Finansinspektionen, vet är trygga smslångivare.

Snabblån utan säkerhet

För den som tar snabblån är en fördel att lånet är utan säkerhet, detta betyder att inte lånet behöver gå till något värdefullt så som en bil eller båt utan det är helt fritt att välja själv vad pengarna ska gå till. Det är sällan du behöver lämna säkerhet bakom ett snabblån utan säkerhet idag, långivare kräver oftast säkerhet när summan sträcker sig över 600 000 kr.

Belopp på snabblån

Allt för många personer börjar däremot med att fråga banken ”Vad får jag låna?” men det är lite bakvänd logik. Fråga inte ”Hur mycket får jag låna?” utan istället ”Hur mycket kan jag låna utifrån min personliga ekonomi” Det viktigaste är nämligen att du alltid lägger tid på att räkna på lån och övriga utgifter så att du med säkerhet inte lånar mer än du klarar av att betala tillbaka.

Det belopp du får låna kan variera kraftigt men är också beroende på hur mycket du tjänar (vilken ekonomi du har) och vilka krav långivaren har. Vi som jämför lån här kan låna allt från någon enstaka hundralapp till flera hundratusen kronor. Återbetalning bör ske inom ett x antal dagar men oftast sträcker de sig inte längre än några månader. Det är ju också därför de kallas ju snabblån. Men det finns naturligtvis undantag som inom mycket annat. Du kan i enstaka fall låna uppemot 10 -15 år.

Större belopp

Är du i behov av en större lånesumma så kan det vara ett bättre alternativ att ansöka om ett privatlån utan säkerhet. Det tar något längre tid att få ett privatlån beviljat av banken eller kreditgivaren, men du kan låna en väsentligt större summa med längre löptid. Den här typen av lån kan vara passande vid till exempel en köksrenovering, medan ett snabblån kan passa för att ersätta ett trasigt kylskåp.

Tänk dig för ordentligt innan, många har gjort det misstaget och hamnat i en ond spiral där man ångrar sig väldigt mycket i efterhand. Snabblån ska man endast ta om man har en förmåga och en inkomst där man kan betala tillbaka hela lånebeloppet inom den aktuella tidsramen. I slutändan är det ditt ansvar att inte hamna i en skuldfälla.

Snabblån online

Det finns många fördelar med att kunna ta ett snabblån online för dig som lånar. En stor skillnad från förr är att din upplevelse ofta är smidigare och trevligare än om du lånar hos en fysisk bank. Generellt sett är det likt – du ansöker om ett lån, din kreditvärdighet bedöms tillsammans med betalningsförmåga, du får ett låneerbjudande eller avslagen ansökan. Blir du godkänd signerar du avtalet lättast med BankID och får sedan dina pengarna utbetalda. Den största skillnaden mot ett banklån är att det är smidigare online för dig som låntagare och för långivare, där lånet oftast även blir billigare.

Snabblån kriterier

Alla låneföretag sätter sina egna regler när det kommer till vilka som blir beviljade eller inte. I regel måste du dock ha fyllt 18 år, ha en taxerad inkomst som uppgår till en viss summa och vara folkbokförd i Sverige. Hur stor inkomsten är, om du får ha betalningsanmärkningar och ifall det godkänns att du har ärenden hos Kronofogden skiljer sig åt mellan låneföretagen. För att hitta ett snabblån som passar dig och din ekonomi kan du använda dig av våra jämförelser. Vi ger dig en klar överblick över vilka lån som passar dig. Hittar du ett du vill ansöka om gör du det enkelt och helt gratis.

Är sms lån bra?

Sms lån är varken sämre eller bättre än andra typer av lån. Det finns både fördelar och nackdelar med ett smslån. En tydlig fördel är att du ofta får pengarna snabbt och ansökan sker helt online. Som alltid när du behöver ett lån ska du ta hänsyn till hur hög ränta lånet har, hur lång återbetalningstiden är eller till exempel om långivaren använder sig av UC.

Vad är smslån?

SMSlån är en typ av kredit där man kan låna mindre pengar, allt från 1000 kr – 50000 kr. Men det går också att låna upp till 10 000 hos de flesta långivarna. SMSlån kom till Sverige år 2006. Sedan dess har det bara ökat med olika SMSlån-företag. Det finns en återbetalningstid då man måste betala tillbaka sitt SMSlån, det är oftast mellan 30-90 dagar. Det går även bra att betala tillbaka tidigare om man vill. Sedan dess har det kommit till många långivarna. För att få dessa pengar, måste man ansöka om lån och det gör man på följande sätt, antingen via internet, telefon, eller SMS. Det finns också krav för den som ansöker om ett smslån. Man måste t ex vara minst 18 år, ha en deklarerad årsinkomst.

Många försöker undvika att låna pengar genom sms lån, men sanningen är att det faktiskt kan vara ett riktigt bra sätt att låna på ifall man behöver pengar snabbt. Det är viktigt att du jämför olika låneföretag med varandra för att få de allra bästa villkoren. Det du ska hålla koll på är den effektiva räntan, återbetalningsfristen och vilka villkor som ställs på dig som låntagare. Effektiv ränta är kostnader som läggs på lånet, som räntan, administrativa kostnader och andra avgifter. Lånen som har lägst effektiv ränta är bäst för dig som låntagare.

Nya smslån 2020

Du kan alltid lita på att hitta alla nya smslån 2020 hos oss. Att nya smslån tillkommer på marknaden är något som är väldigt positivt i anseende till den ökade konkurrensen idag. När nya smslån etablerar sig på marknaden finns det möjlighet till unika erbjudanden som du kan ta del av. Erbjudanden som bland annat räntefria perioder som resulterar i att smslånet blir gratis.

Håll utkik hos oss när du vill hitta alla nya smslån 2020 för att hitta nya och förmånliga erbjudanden.