Snabblån direkt utbetalt

Vi listar de snabblångivare som erbjuder dig ett snabblån direkt utbetalt in på kontot hos någon av storbankerna. Vissa snabblångivare samarbetar endast med ett urval av storbankerna, vi hjälper dig hitta långivare som samarbetar med vilken bank vid en direkt utbetalning av snabblån. Hos oss kan du även hitta snabblån direkt utbetalt till Swedbank samt utan UC eller snabblån direkt till SEB med betalningsanmärkning.

Jämför snabblån direkt

För att hitta det alternativ som passar dig och dina förutsättningar bäst krävs det att du jämför innan. Med vårt verktyg kan du hitta de snabblångivare som erbjuder ett snabblån direkt utbetalt till ditt konto, snabbt och smidigt online. Du kan hitta bland annat snabblån direkt utbetalt utan UC eller snabblån med direkt utbetalning med betalningsanmärkning.

Vad som också är viktigt att tänka på är att vissa av snabblångivarna endast betalar ut pengar direkt under öppettider. De har visserligen öppet både på kvällar och på helger, där helgöppettider kan vara reducerat. Ansökningsprocessen går snabbt under öppettiderna av handläggare som även efter godkänd ansökan – betalar ut snabblån direkt in på kontot.

Har du inte bankkonto hos någon av storbankerna?

Om du inte har ett bankkonto hos någon av de banker du hittar i vår lista ovan behöver du inte misströsta, du kan ändå få pengarna samma dag. Samtliga snabblångivare som har direkt utbetalningar gör det såklart även till dig som har ett bankkonto hos en annan bank än vad de själva använder sig av, men då får du inte snabblånet direkt. Lånet hamnar i sådana fall på ditt bankkonto samma eller nästkommande bankdag beroende på när du utför din ansökan.

Hur kan ett snabblån betalas ut direkt till Swedbank?

Hur kommer det sig att en utbetalning kan ske direkt? Utvecklingen av finansbranschen generellt har tagit stora kliv de senaste åren i och med digitaliseringen. Hur ett snabblån kan utbetalas direkt till Swedbank eller annan storbank är tack vare tredjehandstjänster som fokuserat på att minska friktionen kring utbetalningar.

En av dessa tjänster heter ”Trustly” och vars syfte är att integrera med banker för att bistå med bland annat direkt utbetalningar. Denna aktör tar en avgift mot att möjliggöra denna transaktion av snabblån direkt utbetalt till dig, som i teorin även du står för vid detta behov.

Detta utmärker snabba lån som snabblån

Snabblån är vanligtvis mer flexibla än traditionella banklån. Det är till exempel möjligt att få ett sådant lån beviljat även om man har betalningsanmärkningar. Snabba lån är lån utan säkerhet, vilket innebär att du inte behöver uppge ifall du är husägare eller äger någonting annat som kan kvittas ut mot lånet ifall det inte betalas i tid.

Innan man tar ut ett sådant här lån är det ändå viktigt att man vet att man kan betala i tid. Klarar man inte att betala inom återbetalningsfristen läggs det ofta på höga förseningsavgifter och då kan det bli mycket dyrt. Betalar man i tid är det dock en bra lösning ifall man behöver lite extra pengar snabbt.

Vad är skillnaden mot traditionellt banklån och snabblån?

Man ska vara medveten om att det kan vara mycket svårare att få ett ett vanligt banklån. Det sätts krav på återbetalningar, och en vanlig mänsklig banktjänsteman utreder om det är tillräckligt skäligt att du ska beviljas baserat på din ekonomiska förutsättningar. Tar du ett snabblån däremot kan du få pengarna (uppemot 50000 kr) direkt i handen, utan väntan på långa bryttider eller liknande.

Det kan du inte alltid göra hos sedvanlig bank eller med en låneform som privatlån. Lån utan UC eller med anmärkningar är i princip helt och hållet uteslutet med ett traditionellt banklån oavsett var. Detta kan i somliga fall vara förhandlingsbart men det brukar vara betydligt svårare.

Ett fördelaktigt alternativ i en akut situation

Lönen kom den 25-e. Du unnade dig en lyxigare middag samt kostade på dig en ny tröja, bilen fick punktering och du var tvungen att kosta på dig ett par nya däck. Veckan efter kom en oväntad räkning på tandläkarvård. En vecka kvar till nästa lön och bankkontot står tomt. Fler personer känner säkert igen sig. Så vad gör man? Tänker direkt att man ska låna pengar snabbt och enkelt? Plockar fram mobilen – ansöker om ett snabblån?

En av de allra största fördelarna med just smålån som snabblån är att de kan rädda dig om något oplanerat skulle ske tack vare den snabba utbetalningstiden. Det finns många anledningar till att folk väljer denna låneform, även om dom kan vara medvetna om att det är en dyr låneform så kan det finnas situationer då man inte har tillräckligt med pengar på kontot för att tex kunna återbetala någonting, köpa eller betala någonting man köpt som man verkligen behöver.

Och då kan det ju krävas att man tar ett snabblån. Detta medför även att personer kan skuldsätta sig alldeles för lätt. Vi får se vad Konsumentombudsmannen KO kommer att göra åt snabblån-marknaden inom en snar framtid. Men fram till att någonting händer på marknaden så är det ett dyrt sätt att låna pengar så vi kan ju alltid hoppas att kostnaderna med ett snabblån sjunker drastiskt i framtiden.

Snabba lån med snabb återbetalning

Den som tar ett litet lån, mikrolån eller vad helst man önskar kalla dessa snabba små lån bör dock vara försiktig med att inte agera för hastigt. Att se över sin ekonomi och försäkra sig om att man kan betala tillbaka inom den givna löptiden är av stor vikt även vid de mindre lån som snabblån tillhör.

Ett snabblån kan vara räddningen, men kom ihåg att ett litet lån snart blir stort om du låter bli att betala i tid! För dig som är väl införstådd med kostnaderna och dina villkor finns det ingenting att oroa sig för. Ditt smålån kommer att se ut som vilken annan faktura som helst, likaså gäller detta dina skyldig- och rättigheter.

Många snabblångivare

Som vi skrivit innan så finns det flera aktörer på snabblån marknaden. Det är en stor marknad, då många personer behöver snabba pengar och då vill ha ett snabblån. Med det som brukar medfölja när man behöver eller vill låna pengar snabbt är att det blir en högre kostnad än vid normala lån. Så man bör verkligen tänka om både en och två gånger innan man tar ett snabblån.

Man kanske kan fråga sig själv varför det blivit så populärt med snabblån tjänster som det är idag. Detta har förutom att folk behöver pengar snabbt något att göra med teknologin har vuxit fram. Alla personer har mobiltelefoner, nästan alla har Internet och i princip alla kan ringa ett samtal. Detta öppnar upp för personer att väldigt snabbt och relativt lätt kunna få pengar på sitt konto via snabblån.

När man väljer att låna pengar via snabblån så tillkommer det kostnader. Och i flertalet fall så kan dessa vara uppe på mer än 10 % av lånebeloppet. Och då är procentsatsen beräknad per månad och inte per år som man annars brukar räkna räntesatsen. Så om man vill låna 3000 kr i 30 dagar, så blir kostnaden 300 kr och vid månadens slut skall man återbetala 3300 kr.

Men det finns även andra fall då man har en kostnad på upp till 20 % och då skulle månadskostnaden för att låna 3000 kr bli 600 kr.

Vad är snabblån?

Snabblån är namngivelsen av en kredit till privatpersoner eller företag som kan delas ut snabbt och i små summor, förr oftast med hjälp av ett mobilabonnemang. Benämningen är även “sms-lån”, då lånet ansöktes smidigt genom mobiltelefonen. Detta utnyttjas som en snabb lösning på ett akut behov av pengar, dock i de flesta fall med dyra konsekvenser. Kredittiden är kort och den effektiva årsräntan är hög, vilket resulterar i höga kostnader procentuellt för lånet i slutändan.

Summan som kan lånas ligger oftast mellan 1000 och 3000 svenska kronor som kommer in på ditt konto redan 15 minuter efter godkännande, och dessa pengar tillsammans med ränta bör betalas tillbaka efter en månad. Snabblånen marknadsförs gärna som räntefria, men i de flesta fall rör det sig om dolda kostnader för lånet som går under annan benämning än ränta. Även fast det faktiskt finns räntefria snabblån idag.

Snabblånen etablerades först i Sverige år 2006, därefter har låntagandet bara ökat. Krediterna har blivit mycket omtalade i media då problematiken med återbetalning har blivit allt större. Redan 2007 annonserades det från Kronofogdemyndigheten om en enorm ökning av anmälningar om obetalda sms-lån. På den tiden var majoriteten av problemet åldersgruppen mellan 18-35 år, sedan ökade åldersspannet och allt fler över 35 år stod för återbetalningsproblemen. Flera av låneföretagen förbjöd med tiden lån till 18-19 åriga lånetagare.

Män är överrepresenterade

Män är dock fortfarande överrepresenterade som låntagare, men kvinnorna ligger strax under. Kronofogdemyndigheten begärde vid ett tillfälle om att ge lånetagaren längre betänketid, samt att en kreditprövning utförs på den eventuella lånetagaren. Snabblångivare svarade dock med att själva affärsidén med sms-lånen är att de betalas ut snabbt utan noggrann bakgrundskoll.

I samband med ökningen av sms-lånen har lagarna kring detta reglerats. Ett exempel är år 2011 då ångerrätten infördes och kunden fick 14 dagar på sig att ångra sitt lån och betala tillbaka endast den lånade summan samt ränta för de dagarna det funnits tillgång till den lånade summan. Även fler reglage skulle tillkomma under hösten 2019.

Efter flera fall med oseriösa låneföretag och låntagare som blivit högt skuldsatta har snabblångivare fått en hel del kritik om att de inte hanterar verksamheten ordentligt och brister som oanständiga kreditprövningar, dolda avgifter allmän ansvarslöshet har pekats ut. År 2013 gick flera snabblånebolag ihop och skapade SKEF, en förening som garanterade tydliga villkor och trygg kreditgivning. För att gå med i föreningen finns det specifika krav som bolaget behöver uppfylla, därefter klassifcieras man som ett ärligt lånebolag.